Kako saznati širinu u 2019


All-new Mazda3 FULL REVIEW hatch vs sedan comparison Mazda 3 2020 - Autogefühl (Lipanj 2019).

Anonim

Ako ste na pješačenju, ribolovu ili na odmoru, suočeni ste s potrebom da saznate širinu rijeke, a zatim ne pokušavajte baciti uže preko nje. Pomoći ćete u poznavanju osnova geometrije.

Trebat će vam

  • Komad užeta

instrukcija

1

Ovdje je jedan način da se utvrdi širina rijeke bez posebnih mjernih instrumenata. Stanite na obali rijeke na samoj vodi. Okrenite se prema udaljenoj obali. Sada će se točka na kojoj se nalazite zvati točkom A. Imajte na umu da bi za mjerenja iza vas trebao biti određeni manevarski prostor.

2

Na suprotnoj obali morate odabrati par dobro vidljivih objekata ili objekata. To mogu biti vidljive visoke stabla, kamenje, umjetne strukture. Nazovimo ih točkama B i C. Sada uzmite oštricu trave ili komad žice u svoje ruke. Držite konopac za krajeve ruku, stavite ga paralelno na tlo.

3

Prekrijte udaljenost između objekata koje ste odabrali u prethodnom koraku s rastegnutim užetom. Sada preklopite uže na pola i postupno se udaljite od točke A dok polovica užeta ne zatvori udaljenost od B do C. Nalazite se na točki D. Udaljenost od nje do točke A, gdje ste bili na početku mjerenja, bit će jednaka širini rijeke.

4

Druga metoda također sugerira prisutnost jasno vidljivog objekta na suprotnoj obali rijeke. Rastegnuto ili visoko drvo, kamen, konstrukcija, toranj, stub za napajanje, itd. Će učiniti. Ovaj objekt naziva se točka B. Stani na plaži nasuprot odabranog objekta. Stojite na točki A.

5

Od točke A, uzmite najmanje petnaest koraka pod pravim kutom duž obale. Na ovom mjestu umetnite klin ili granu. Imaš točku O. Iz nje u istom smjeru izmjeri iste korake. Označite grančicom ovu točku C.

6

Od dobivene točke C odvojite se od obale pod kutom od 90 stupnjeva prema AC liniji do točke koja će biti na istoj liniji s B i O. To će biti točka D. iznimno jednostavna, pristupačna i ne zahtijeva skupu instrumentaciju.

  • Određivanje širine rijeke u 2019