Kako prevesti MPA u atmosferu


Cubase Editovanje Vokala Tutorijal Na (SRPSKOM) (Srpanj 2019).

Anonim

Ime francuskog učenjaka i pisca Blaisea Pascala, koji je živio u sedamnaestom stoljeću, tlačna je jedinica koja se koristi u međunarodnom SI sustavu. To je jednako tlaku jednog Newtona, raspoređenog na površini od jednog kvadratnog metra. Osim nje, u drugim jedinicama je označen i pritisak, uključujući i atmosferu. Ova mjera proizlazi iz praktičnih mjerenja i jednaka je pritisku zemljine atmosfere na razini mora.

Trebat će vam

  • Kalkulator ili pristup internetu.

instrukcija

1

Počnite razjašnjavati koja od dvije atmosfere trebate dobiti kao rezultat pretvaranja izvorne vrijednosti u megapaskalima. Najčešće se odnosi na "standardnu" ili "fizičku" atmosferu, jednaku sili pritiska, koja se može uravnotežiti sa 760-milimetarskim stupom žive s gustoćom od 13595, 1 kg / m? pri ubrzanju slobodnog pada, jednako 9.80665 m / s? To su gustoća žive na 0 ° C i sila gravitacije Zemlje na razini mora. No, tu je i "tehnička" atmosfera, za koju se pretpostavlja da je jednaka sili tlaka mase 1 kg po ravnini s površinom od 1 cm? Okomito na silu gravitacije u 1 kg.

2

Odredite faktor pretvorbe iz MPa u atmosferu . Pretpostavimo da je jedna standardna atmosfera jednaka 101325 Paskala, a jedna tehnička atmosfera odgovara 98066.5 Paskala. Kratica MPa označava vrijednost izvedenu iz Pascal - megapascal. U svim mjernim jedinicama koje se koriste u SI sustavu, prefiks mega odgovara faktoru od milijun (10?), Što znači da bi se gornje vrijednosti trebale smanjiti za šest redova veličine. Prenesite zarez i dobijte koeficijente od 0.101325 i 0.0980665.

3

Podijelite izvornu vrijednost, izmjerenu u megapaskalama, pomoću faktora konverzije dobivenog u prethodnom koraku. Budući da ovaj koeficijent nije okrugla figura, nije baš pogodno vršiti kalkulacije u umu. Za to koristite kalkulator, a ako imate pristup Internetu, koristite računala koja su ugrađena u mnoge tražilice. Na primjer, ako želite prenijeti tlak od 78 MPa na fizičku atmosferu, idite na Google početnu stranicu i unesite 78 / 0.101325 u polje za pretraživanje. Tražilica će izračunati i prikazati rezultat: 78 / 0, 101325 = 769, 800148.

  • jedna atmosfera je jednaka