Ima li uvijek smisao za ugasiti vatru?

Mc Lima-Budi sretna (Lima production) 2013 + (Download) + Lyrics (Lipanj 2019).

Anonim

Požari su već dugo bili, daleko prije nego što su ljudi zapravo shvatili kako to napraviti. Međutim, ponovo smo otkrili da je požar i nepristojna pomoć ljudima, ali može biti katastrofalno loša kad se ne odrekne. Nijedna rasprava o uništenju uzrokovanom požarima ne može se dovršiti bez spominjanja požara.

Veliki požari

Izvor: Wikipedia

Vatreni požar (koji se također naziva požarom od požara) je nekontrolirana vatra koja se obično javlja u prirodi ili izvan gradskog područja. Ubojstvo može imati drugačije nazive, uključujući vatru kista, ogrebotinu, šumsku vatru, vatru vatre i tako dalje, ovisno o vrsti vegetacije koju uništava. Bilo je previše prijavljenih slučajeva požara koji šire pustoš na masivnim područjima. Nekoliko uočljivih incidenata uključuje požar u Pehstigo, Wisconsin, koji je podigao 1.5 milijuna hektara šume i založio 1500 ljudi. Još jedan požar koji je čak bio smrtonosniji u smislu uništenja dogodio se 1910. godine na stjenovitim planinama. Isparilo je 3 milijuna hektara šume!

Pokušaj rješavanja požara

Izvor slika: Wikipedia.org

Međutim, to nije nužno značilo da smo se dobro bavili pitanjem požara. Manje požare u tim godinama značilo je da su šume rasle gušće i puno suhog drveta i lišća nakupljenih na šumskom podu (savršeno gorivo za održavanje požara). Zbog toga je divljina postala osjetljivija na veliku devastaciju. Iako se broj požara smanjio, požari koji se danas bore u šumama su topliji, veći i brži od požara prije nekoliko desetljeća. Također, požari su postavljeni da budu još topliji i suši nego što se trenutno nalaze u narednih nekoliko desetljeća zbog klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Izlaz

Selektivno obrezivanje šuma (Image Credits: Svetlana Gajić / shutterstock)

Selektivno rezanje stabala također se može provesti kako bi se smanjilo područje s gustom komadom stabala. Kada su kombinirani i pravilno vremenski napisani, ove su tehnike zapravo prouzročile požare relativno hladnije, sporije i stoga manje devastirale. Na primjer, u požaru koji je izbio 2006. godine u Okrugu Okanogan u državi Washington, područja na kojima su šume bile gušća pretrpjela su gubitak od 92% ukupnog broja stabala, u usporedbi sa samo 49% u područjima gdje su stabla bila svježe ukrašena.

Drugim riječima, trčanje oko sebe, upotreba vatrogasnog aparata za uklanjanje požara nije uvijek dobra ideja da se bave ovim destruktivnim plamenima; na raspolaganju imamo neke sigurnije i razumnije metode, čak i ako povremeno znači da požar spali prirodno.

Reference: