Kako mobilni telefoni mogu napraviti "hitne pozive" kada nema pokrivenosti mrežom?

Cesar Kuriyama: One second every day (Lipanj 2019).

Anonim

Za vlasnika pametnih telefona, najnezgodniji osjećaj na svijetu - osim baterije koji umire baš kao što ste primili dugo očekivanu tekstualnu poruku - nema mrežnu pokrivenost na vašem telefonu! Ljudi rade sve vrste neobičnih stvari da bi pronašli uslugu, a neki doista izmišljaju kao da su kraj svijeta kad ne vide one mrežne trake u gornjem kutu zaslona telefona.

Tijekom tih situacija, naime kada na vašem telefonu nema pokrivenosti mrežom, telefon vam je vjerojatno obavijestio (gotovo do nepristupačnog) - "Nema mreže". Samo hitni pozivi."

Pričekaj minutu! Nije li ta poruka oksimoron? Kako biste mogli napraviti "Hitni pozivi" ako na svom telefonu nemate mrežnu pokrivenost na prvom mjestu?

Zašto vam je potrebna mrežna pokrivenost?

Trake u gornjem kutu telefona označavaju 'iskoristivu snagu' vašeg davatelja mrežnih usluga. Kada se trake nestaju, to znači da pokrivenost mreže nije dovoljno jaka da pozive, slanje tekstova i tako dalje. Ako je to istina, onda kako još uvijek možete napraviti one "hitne pozive"?

Možete li uputiti hitne pozive bez usluge?

Kao što je ranije spomenuto, mobilni telefoni zahtijevaju mrežnu pokrivenost za pozive. Međutim, ako upotrebljiva snaga mobilne mreže vašeg davatelja usluga (proizvođača / tvrtke SIM kartice koju koristite) nije dovoljno dobra na mjestu gdje uputite poziv, onda koriste mrežu nekih drugog davatelja usluga čija upotrebljiva snaga signala je dovoljno snažna da bi se uspostavio poziv.

GSM tehnologija (većina SIM kartica danas radi na GSM-u) dizajnirana je na način da možete koristiti mrežu drugog davatelja usluga u nedostatku mrežne pokrivenosti od svog davatelja usluga, ali vaš će pristup biti ograničen, ograničenje "hitne pozive".

Stoga, u nedostatku dovoljno jakog mrežnog obuhvaćanja vlastitog pružatelja usluga u vašem području, vaš telefon kampira na "Roaming mreži" (to su tvrtke koje imaju veze s vlastitom tvrtkom). Ako mreža za roaming također nije dovoljno jaka, vaš telefon kampira na najbolji mrežni signal dostupan u vašoj blizini, bez obzira na izvornu tvrtku. Hitni pozivi mogu se izvršiti u ovom slučaju.

Što ako je vaša SIM kartica disfunkcionalna?

Ako se slučajno nalazite na mjestu gdje nema apsolutno nikakvog mrežnog pokrivanja od bilo kojeg pružatelja usluga, to je samo loša vijest. Budući da u blizini nema mrežnog tornja koji može primati i prenositi signale koji dolaze s vašeg telefona, vaš telefon postaje potpuno neučinkovit.

S obzirom na tu činjenicu, za ljude koji putuju na udaljenim lokacijama za istraživanje zaleđa i nepoznatih mjesta, apsolutno je potrebno imati backup komunikacije (u obliku satelitskih telefona ili radija) u slučaju neugodnih situacija koje zahtijevaju hitnu pomoć.

Ako je posjet džungli amazonskih bazena u vašoj kartici, osiguravajući da imate potrebne komunikacijske mogućnosti u tom gustom zelenom raju, to je vrlo mudar izbor.

Reference